Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag ontvangen? Heb jij een nanny gevonden via het online nanny platform en wil je gebruiken maken van kinderopvangtoeslag? Uiteraard kunnen we daarbij helpen.

Mail naar info@nannyzoeken.nl en geef aan met welke nanny je gaat samenwerken en op welk nummer we je kunnen bereiken. Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op voor een afspraak voor de risico inventarisatie.

Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag moet de nanny beschikken over de volgende documenten:

-       Erkend diploma -> zie lijst DUO

-       EHBO diploma -> zie lijst EHBO

-       VOG - > later aanvragen via gastouderbureau

Als je op het nanny platform zoekt naar een nanny waarmee je recht hebt op kinderopvangtoeslag let dan op het vinkje LRKP NANNY. Wij hebben van tevoren gescreend of de nanny voldoet aan bovenstaande eisen.

Hoe gaat de procedure verder?

1.     We maken samen met de ouder, nanny en 1 van onze bemiddelaars een afspraak voor de risico-inventarisatie. Je huis wordt gecontroleerd op veiligheid en hygiëne. Contract wensen worden besproken. Contracten worden later digitaal opgestuurd en kunnen digitaal ondertekend worden.

2.     Van de risico-inventarisatie maken wij een uitgebreid rapport. Vervolgens doen wij een inschrijving bij de gemeente. (let op! Sommige gemeentes vragen inschrijfkosten, deze kosten zijn voor rekening van de ouder -> zie lijst per gemeente).

3.     De gemeente verwerkt de aanvraag en stuurt de aanvraag door naar de GGD. De GGD zal binnen 10 weken een afspraak inplannen met de nanny om het opvangadres te controleren. Als de GGD akkoord is, krijg je van de gemeente een positief advies.

4.     Vervolgens ontvangen we een LRKP-nummer zodat je kinderopvangtoeslag kan aanvragen.

Wat biedt het gastouderbureau nog meer?

-       Maandelijkse uitbetalingen van de nanny

-       Ongevallenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

-       2x per jaar huisbezoek

-       Maandelijkse administratie

-       Maandelijks gegevens uitwisselen met de toeslagen kinderopvang

-       Jaaropgaves

-       Contracten

-       Contact met gemeente en GGD

-       Ondersteunen bij opvoedkundige vragen

Maandelijks bureaukosten: 90 euro per gezin